Meteen naar de inhoud

Quarantaine trips

25 april
We gaan door ‘onze’ grote burg de Sânepoel op, steken de Aldhôf over het PM kanaal op. Op de Jeltesleat is het tijd voor koffie. We moeten net voor Heeg ’n paar slagen maken om voorbij de kruising met de Wide Wimerts weer halve wind te kunnen varen. We twijfelen of we het rif eruit halen, en of we naar Gaastmeer gaan. De Yntemasleat is waarschijnlijk in de wind, wordt het dan het konijneneiland (Langehoekspolle)? We spotten drie MarBoeien waarvan er twee bezet zijn. We kijken nog even snel of het daar wel diep genoeg is en gaan overstag. Twee slagen brengen ons dichtbij, grootzeil weg en op het fokje lukt ’t om zonder motor de ring op de boei te vangen. Mooie actie en goed teamwerk! We doen de huik erom en hijsen ons zwarte ankerballetje. Tijd om te koken en daarna een potje kaarten. Marchien moet deze tweede overnachting van het seizoen in de punt.  ’s Nachts is het windstil, ons olielampje brand dapper en houd het de hele nacht vol als ankerlichtje.

26 april
Pas na negen uur uit bed, thee en ontbijt. Na de eerste bak koffie, fokje bak en op naar Heeg, waar we het Hegemer Far in gaan om Joris op te pikken. We steken een lege box in en meteen in z’n achteruit weer richting de Jeltesleat. De wind twijfelt een beetje vandaag. We zetten de motor weer even aan, dan weer uit en omhoog en na een minuut of vijftien kan ‘ie er weer in. Zo gaat het de hele Jeltesleat, op het PM kanaal dobberen we richting de brug van Uitwellingerga. 

27 april
Een klein rondje op Koningsdag, het waait niet hard dus oma kan mee. Alleen op de fok zodat we niet scheef gaan. We zetten haar af aan de Houkesleat. Daar stapt Noor weer aan boord en we zeilen naar huis. 

5 en 7 mei
Bevrijdingsdag: koude tocht, veel wind. Twee dagen later is het nog een mooie avond en besluiten we eten te koken en dit mee te nemen aan boord. We varen voor de wind door de Holle Grêft, allemaal een bakje eten een echte floating dinner.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *