Meteen naar de inhoud

oktober 2020

Herfstrondjes

4 september
Neel haar verjaardagswens is om nog een rondje te zeilen. Dus zo gezegd zo gedaan. En Sietske vraagt of Neel haar verjaardag nog viert, dus sluit ook aan. Het is sportief zeilen geblazen en de Gudzekop moeten we opkruisen. We sluiten af met een borrel in de tuin, het is ten slotte nog net zomer!

22 september
Tessa komt eten of zeilen. Ze is verrast dat dit ook ‘floating dinner’ kan worden. Er is weinig wind, maar net genoeg om vaart te houden. Ovenschotel in de Hollegreft, koffie op Vrijegrassloot en net op de Gudsekop besluiten we om te draaien en huiswaarts te motoren, zon gaat steeds eerder onder, maar wat n relaxte avond. Fiets/ kite plannen in Portugal zijn ter sprake gekomen, wie weet wanneer beide vriendinnen elkaar waar weer zullen zien.

26 september
In plaats van acht weken Malawi komen Rachel & Maartje ’n dagje zeilen. Weinig wind dus vooral Robby steelt de show. Gezellig bijkletsen en koffie drinken.

27 september
Eindelijk weer eens met zijn drieën én Robby. Lekker windje op het Sneekermeer. Soepje aan de steiger bij Lytse Griene. Als we zien dat de Skutsjes hun lunchpauze voorbij is, gaan wij ook het meer weer op. We scharrelen wat achter de Skutsjes aan, die een oefenwedstrijdje doen met zijn allen.

17 oktober
Komt Sil voor haar laatste zeiltochtje van het jaar. De wind is niet flink, maar brengt ons wel over de Langweerder wielen. Af en toe moet even de brommer bij. Voor het windje kabbelen we, aan een lekkere lunch, langs Rufus. Gudzekop in, toch maar beetje vaart maken, want thuis wacht onze eerste warm shower klant en oma met het diner.

18 oktober
Een echte herfstige dag, maar het blijft droog en zelfs de zon laat zich even zien. Dus zeiljassen aan en gaan. Marchien, Joris, Noor en Robby maken ‘het standaard rondje’. Over de Holle Grêft, Gudzekop naar de Goiingarypster Puollen. Dan nog even het Sneekermeer op en via het PM (waar we een regenboog spotten) weer naar huis.