Meteen naar de inhoud

Nog maar een maandje…

Maandag 2 mei, over ongeveer vier weken is het zover. Dan zal de Zeekraai de trossen los gooien, om een tocht te maken vol emotie, prachtige natuur, liefde en vooral heel veel nieuwe mooie herinneringen. De vertrekdatum staat niet vast op één specifieke dag, maar ergens begin juni zal het gebeuren. En sinds de laatste blogpost in maart is er dan ook veel gebeurd. Nadat er het eerste weekend van april weer gekit werd aan het onderwaterschip, het tweede weekend de antifouling erop werd gesmeerd ging de Kraai 11 april weer te water. Op mama’s verjaardag, waar de te water lating altijd al een spannende emotionele dag is, was dat dit jaar nog meer. Mama werd namelijk 54, de leeftijd waar papa op gestorven is. De leeftijd waarop papa de boot niet meer te water kon laten… en het helmhout aan ons werd overgegeven.

Én de reden dat onze reis gepland staat. Dus werk aan de winkel. Voordat de mast erop kon dit jaar, moest er een marifoon geïnstalleerd worden en een VHF kabel langs de achterstag lopen. Dit gebeurde op 17 april, samen met nog wat laatste laklaagjes. Ook de peddel en het roer kregen nog een nieuwe laag lak. Toen waren er 24 april genoeg handjes om de mast dan ook omhoog te hijsen. Toch nog weer een klein foutje omtrent het inscharen, maar ook dat lossen we weer op. Vrijdag 29 april was het de beurt voor ’team techniek’ om de AIS te installeren. Voor alles een eerste keer. Voor het eerst het kastje open geschroefd waar alle stroom achter verstopt ligt. Blij zijn we dat dat er allemaal netjes bijligt. En blij ben ik met zo’n technische vriend die mij de praktische taakjes uit laat voeren. We trekken de VHF kabel door het dek de boot in, de oude kabel die daar nog steeds ligt wordt verwijderd. We sluiten de stroom aan op de knop van de bilgepomp. Die hebben we namelijk wel, maar werkt op vrouwkracht 😉

Die avond is het dan meteen tijd voor de maidentrip, en natuurlijk meteen met de AIS aan. Oplettende kijkers weten ons meteen de vinden op Marine Traffic en vanaf nu is ons avontuur dus niet alleen volgbaar door onze verhalen en foto’s maar ook live op de kaart! Wat niet betekent dat wij hier niks meer zullen posten, integendeel! Blijf hier en op onze Instagram op de hoogte en vaar mee op onze meisjesdroom, voor papa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *