Meteen naar de inhoud

Nachtje van huis met de Francien

De wind is 3, de zon laat zich zien, direct maar een nachtje op onze leenboot uitproberen. Het rif kan er uit, fok weer even aan slaan, want de Francien heeft geen rolfok.
We denken Heeg, maar de wind bepaald anders. Door de brug op t PM hijsen we de zeilen en gaan bakboord uit. Ruime wind, koffiekoers op de Geau. Pont van de Langweerdervaart, laat ons mooi voorlangs gaan. Op de wielen veel bootjes, heerlijk om daar dit seizoen ook weer even tussen te mogen varen. Op naar de snelweg, toch best even spannend of ook deze aluminiummast de A6 kan nemen, dat blijkt niet t gevaar. Wel de huurboot aan de andere kant van de noorderoudewegbrug. Wij krijgen groen en als we opstomen en de doorvaart goed zien, komt deze varende caravan vol gas door de brug. Lachend verontschuldigen deze huurders zich dat ze inderdaad door rood voeren. Als wij voor de 2de x gas bijgeven geeft de brugwachter op afstand ons rood🙁 wij weer achteruit, om tenslotte toch weer groen te krijgen. De bewoners van het brughuisje geven ons applaus en de brugwachter bedankt ons voor goed zeemanschap en maakt excuses voor de onwettige doorvaart van de huurbak. Marchien moet wél even haar vest uit, zweet staat op haar voorhoofd.
Relaxed doen we de zeilen weer omhoog om een mooie kruiskoers te varen op de Noorder Alde wei, terras van Rufus zit lekker vol. Goaiingarypster Puollen op en met 2 lange slagen, zijn we boven Picknickers. Heerenzijlbrug opent zich al voor ons, maar dit is onze eetbestemming. Neel meert haar keurig af, we mogen een wijntje op het terras. Na een lekker diner, wandelen we nog even naar Terherne en twijfelen of we nog moeten verhalen naar t eilandje op de Sâltpoel. Maar morgenvroeg verse koffie halen heeft de voorkeur. Tanden poetsen en te kooi, Neel zoekt te vergeefs naar de gordijnen, Jeen appt dat die nog op de to do lijst staan.
Marchien wordt vroeg wakker van de eerste tractor, oh ja toch wel dicht langs de weg. Bij de brug wordt al door 1 motorboot op de opening gewacht. Die zal ėcht even tot 9 uur geduld moeten hebben, net als de verse cappuccino’s met havermelk. Na een heerlijke ochtendduik, eerst maar een wandeling naar Goingarijp, tenslotte moet de koffie wel verdiend worden. Als Neel ook is uitgeslapen, maken we de Francien eerst vaarklaar en laten dan 2 heerlijke koffies maken, phhhh wintersport prijzen €8,-

Direct de zeiltjes omhoog kleine 3 uit West, dus via Sneekermeer door de Joustervaart. Marchien gaat voor de zekerheid voorop de punt & das niet voor niks, na ons normale ondiepe punt toch nog even vast. Brommertje bij , ach stelde niks voor, direct weer vaart. Na nog een rondje Poelen en Sneekermeer, dreigt t al in de lucht. Buien radar heeft t een kwartiertje mis, met heel snel aftuigen en de tent erover, zijn we net voor de hoosbui thuis. Aan de thee met Liesbeth & Duco kunnen we rustig uitleggen dat we de Kraai niet geverfd hebben, niet de houten mast hebben vervangen en natuurlijk niet de naam gewijzigd hebben, dat laatste vonden zij ook onbegrijpelijk. Maar de Francien slaapt wel bijna net zo lekker als de Zeekraai…

1 reactie op “Nachtje van huis met de Francien”

  1. Dat doen jullie toch maar weer super goed. Vooral met dit weer. Af en toe met bakken uit de lucht. En nu maar hopen op beter weer ook i.v.m. de komende Sneekweek en skûtsjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *