Meteen naar de inhoud

terugreis plan 2024

Weer een koude winter in het noorden voor onze Zeekraai, moeten we nu toch echt een plan bedenken om haar deze zomer huiswaarts te krijgen.
Op de ALv van de Folkebootclub, doe ik in de rondvraag een oproep aan andere Folkebootschippers. Wie kan en wil een etappe van de Kraai in de Oostzee voor zijn rekening nemen en zorgt zelf voor meer ervaren opstappers. Nou levert behoorlijk wat enthousiaste reactie op. Ook had ik Karel Kuipers van de Marieholmwerf in Sneek al eens gepolst en ook daar is een zaadje geplant.
Dit idee van haar terugvaren met meerder schippers is geboren toen wij in Twel zomaar de Francien van Jeen mochten gebruiken en dat eerst super spannend vonden…de boot van iemand anders…maar heel relaxed bleek, omdat je het type boot zo goed kent.
Concreet komen er meerdere potentiële schippers naar Utrecht bij Joris & Noor . om te kijken of er een grove schets qua vaarschema/ vakantie schema gemaakt kan worden. Neel haakt vanuit Panama digitaal aan en begint met een mooie intro als navigator. Hopelijk kunnen zij & Stef ook nog ergens een opstap mogelijkheid maken.
Sven, Paul, Jeen, Ad, Remco & Michel staan super enthousiast bij onze Scandinavië kaart te praten, welke mogelijkheden er zouden kunnen zijn.
Data en mijlen worden besproken, als we toch eerst eens Stockholm zouden kunnen halen, dan is ze al weer halfweg thuis…..spannend ik kan er zondagnacht bijna niet van slapen, over 3 maanden is het al juni en hopelijk het ijs gesmolten….wordt binnenkort vervolgd…..

5 reacties op “terugreis plan 2024”

 1. Goedemorgen,
  Van een wederzijdse kennis van begreep ik dat jullie nog bemanning/opvarenden zochten voor jullie terugreis deze zomer? Aangezien deze plek de enige manier lijkt om met jullie in contact te komen, reageer ik hier maar even. Mochten jullie interesse hebben, kunnen we wellicht binnekort eens (vrijblijvend) kennis maken?

  met vriendelijke groet,

  Paul Keijzer

  1. Hoi Paul, leuk dat je reageert. Ik heb net een nieuw blog geplaatst en een heel mooi aanbod gehad van werf Kuipers waardoor extra bemanning niet meer nodig zal zijn. Maar mee zeilen straks weer in Friesland is ook een leuke optie hoor. Groet Marchien
   marchienklappe@gmail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *