Meteen naar de inhoud

Nog 10 dagen aftellen voor poging 2 retour zeilen

Jeetje de tijd vliegt voorbij. Noor is begonnen aan haar nieuwe baan in Leeuwarden en woont nu met Joris & Moos in IJlst. Neel & Stefano hebben ( schoon ) moeder op bezoek in Panama, dit keer is ze me voor 🙂 en 2 juni vliegt Neel naar Amsterdam, waar we haar oppikken met de Skoda. Die vervolgens naar Stockholm zalen rijden, inclusief daktent en alvast wat spullen van Remco ( medewerker van werf Kuipers in Sneek ) & Michel koppel nr 3.
Daar is de planning dat we de trein naar Kalix nemen en hopelijk heeft de nieuwe eigenaar van de werf , Stefan Astrom, dan inmiddels onze kitlijn gefikst. Dan wordt het net als vorig jaar een klus om haar snel te water te krijgen, alle lijnen in de mast te scharen om die ook snel aan boord te plaatsen. Het ijs is in ieder geval verdwenen, alhoewel het water nog wel ijskoud zal zijn. Nu hopen dat er inmiddels genoeg water is gevallen en de weergoden ons een beetje gunstig gezind zullen zijn. Wij hebben tot ongeveer 14 juni de tijd haar naar het zuiden te varen, waar Sven ( van Folkeboot Ijsvogel ) & Paul ons tegemoet gaan rijden met onze Skoda. Streven ergens tussen Skelleftea & Umea, 15 juni moet Neel terug zijn voor een trouwerij en Noor moet de 17de weer aan het werk, dus over de weg wordt het logistiek ook nog een uitdaging.
Sven & Paul willen mijlen maken en hopen ergens tussen Sundsvall en Hudiksvall, de boot weer door te geven aan Remco & Michel. Die vervolgens de taak op zich hebben genomen om de boot 12 juli ergens bij een werf in Stockholm af te meren. Daar wacht, als alles loopt zoals we wensen, de bus en trailer van en met Karel Kuiper op hun komst. Ervaring wijst uit dat Zweden niet werken in het weekend, dus takelen moet echt die vrijdag gebeuren, zodat de andere helft van de tocht over het asfalt zal gaan. IJs en weder dienende kan de Kraai dan 17 juli ( hoe mooi ) weer aan eigen steiger liggen, t lijkt nu nog een droom, binnenkort weten we of ze uit zal komen. Stay tuned

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *