Meteen naar de inhoud

Op naar 2000 km met de Skoda en nog zo’n 600 mijl voor de Zeekraai


Noor : Om half 6 ’s ochtends wordt ik gewekt door een keiharde regenbui, mama is dan al een uur lang uit bed. Ik draai mij nog ff om en kom er om 7u ook uit. Nog even ontbijt met Sven & Paul, met gekookt eitje en broodjes uit de oven. De mannen grappen al dat deze all inclusief reis zo luxe is, maar helaas vanaf nu moeten ze het zonder mama’s catering gaan doen. Wij vertrekken namelijk om half 9, eerste stop de Fjallraven outlet. Dan nog 20 minuutjes naar Naske, waar oud studievriendin Marit ( van Terschelling ) van mama woont. Marit maakt namelijk altijd iets lekkers klaar ( de eerste keer was dat kladkakka wat mama nu vaak maakt ) Vandaag is het taart met rabarber die Marit die ochtend nog heeft geplukt uit de tuin ! Heerlijk, we knuffelen met de katten, horen verhalen van een stel wat geniet van de natuur en dieren in het hoge noorden. De lupines die wij zo mooi vinden langs de kant van de weg zijn juist een plaag , horen we en de rest van de roadtrip zullen we er iets anders naar kijken. Maar ze blijven mooi. Na een uurtje nemen we afscheid, na 3 zomers op rij zal het nu wat langer duren voordat we Jaap & Marit weer zien….
Na iets van 7/8 uur rijden zijn we er wel klaar mee en stuurt mama de Skoda de weg af naar de camping in Horndals. Er staan veel caravans en campers en er is plek zat. We klappen de daktent uit en de stoeltjes Eerst even the en chocolade ! Dag 1 van de roadtrip zit er bijna op. Er is een hokje met keuken en we moeten een beetje simpele maaltijd improviseren, tomaten en courgette zijn toch bij de mannen achter gebleven. We maken een zeer korte avondwandeling want we ontdekken een klein rond saunaatje…die is zo opgestookt en heerlijk warm. Afkoelen kan gewoon via de rotsen in het koude water, super genieten weer en mooie foto momentjes.


De boot heeft deze dag ook direct mijlen gemaakt. De mannen zijn naar onze aanbeveling gezeild Jarnasklubb. Eerst een wijntje op het terras en dan verhalen, na overleg met de havenmeester, naar het kleine gezellige dokje waar wij 2 jaar geleden ook lagen.

14 juni 2024
12 aug 2022
Ze vaart verder zonder ons ….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *