Erik Klappe

“Believe me, my young friend, there is nothing – absolutely nothing – half so much worth doing as simply messing about in boats.” ― Kenneth Grahame, The Wind in the Willows

Starum – Enkhuizen

Na bezoek aan COOP en toiletgebouw gaan we ’s ochtends direct maar door de sluis, waar het nu nog redelijk rustig is. Maar de daarvoor uitgestelde ontbijt en koffie wordt nog ’n hele heisa. Er staat een pittige wind buiten en voor Stavoren staat zoals altijd een naar zeetje… en natuurlijk is het áán de wind. Het brengt ons wel rap voor Enkhuizen. In krap twee uur tijd zijn we in de Compagniehaven. Tijd voor vakantie-dingen: kibbeling eten, slenteren en borrelen bij het Ankertje. Ook lopen we de hele vesting rond. ’s Avonds eten we een hapje met Berry en worden door wat regen alsnog van het terras gejaagd. Enkhuizen blijft toch een leuk plaatsje, met al die scheepjes en gezelligheid.